DOMAČE
2GO

NAŠI DOBAVITELJI

Mleko
Mleko

Kmetija Tonk

Med zelenimi alpskimi travniki, pod mogočno Menino planino leži kmetija Tonk. Kmetija je del majhne idilične vasice Delce v Zgornji Savinjski doli. Na kmetiji živiva gospodarja s štirimi otroki in upokojenimi starši. Otroci so v dogajanje na domačem dvorišču vpleteni že od malih nog. Na svežem alpskem zraku skrbimo za naše živali in domačijo. Usmerjeni smo v govedorejo, proizvodnjo in predelavo mleka. Neskončna preproga pašnikov vodi do gozdov in Menine planine, ki nam dajeta občutek varnega kota in nudita dobre pogoje za kmetovanje. Na posestvu se začuti ljubezen mlade generacije do stoletne tradicije.

Spoznajte čaroben kraj, kjer sta narava in človek velika zaveznika.

Kmetija Pustotnik

Sir
Sir
Družinska kmetija, ki je svojo pot našla med siri. V želji, da bi izkoristila vse, kar ponuja domače mleko, sta Žuža in Milan Brence v začetku devetdesetih let začela novo hišno tradicijo. Danes ta povezuje celotno družino. Skupaj z odlično ekipo sodelavcev ohranjamo vrednote tradicionalnega sirarstva in na sodoben način kreativno izpolnjujemo vizijo, zaradi katere se je vse začelo: Ustvarjati najboljše, kar ponuja mleko.
Domače2go - pujs
Domače2go - pujs

Mesarstvo Perešuti

Zgodba družinskega mesarstva sega v leto 1912, ko je Marija Peresciutti, kot prva ženska v Avstro-ogrski prejela mojstrsko diplomo iz mesarstva. Naše mesnine sušimo na tradicionalen način. In sicer pripravimo bukova drva in žaganje, ter s počasnim gorenjem dosežemo značilen okus po dimu.

Kmetija Virant - Pr' Grivc

Domače2go - krava
Domače2go - krava

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Domače2go - jajca
Domače2go - jajca

Kmetija Dobravc

Kokošja farma Dobravc leži 1 km JV iz Šempetra v Savinjski dolini in se ukvarja pretežno z vzrejo lastnih kokoši nesnic ter prodajo domačih jajc. Dobravčevi so družinska farma, ki proizvaja kakovostna jajca z belo in rjavo lupino. Jajca z belo lupino izvirajo od kokoši nesnic bele lahke pasme in imajo tudi intenzivnejšo barvo rumenjaka. Pomembno dejstvo za kmetijo je, da individualni kupci hvalijo okus jajc iz njihove proizvodnje. Dobravčevi so prepričani, da je prav skrbna izbira komponent za krmno mešanico, ki jo sestavljajo in pripravljajo izključno sami, odločujoč dejavnik, ki vpliva na kakovost in okus jajca. Še zlasti so pozorni na dosledno izpolnjevanje veterinarskih predpisov in standardov. Dnevno sveža jajca so pripravljena na odjem in vedno pri roki – hitra za pripravo in bogato hranilna.